biblioteksutveckling

Region Östergötland

Biblioteksutveckling

Läsfrämjandelyftet: Dansa en bok

Dansverkstan, Norrköping

Dansa en bok är en metod där dans och musik stimulerar till läs- och språkinlärning och eget skapande

Dansverkstan Norrköping undervisar i en metod som heter Dansa en bok, som på ett annorlunda sätt gör läsning och språkutveckling lustfylld för barnen!

Varför ska vi då dansa en bok? Jo, för att det just främjar läsförståelsen och språkutvecklingen, du lär med kroppen, entusiasmerar barn och ger en lustfylld läsupplevelse! "Kombinationen av läsning och dans skapar en slags kroppslig litteracitet – att tolka innehållet i en bok inte bara genom ord utan även med kroppen, rörelser och tonläge. Dansa en bok ger också tillfälle att träna koordination, kroppsmedvetenhet och den spatiala rumsuppfattningen." www.dansaenbok.se Länk till annan webbplats.

Dansa en bok passar främst barn i 2,5 - 6 års åldern.

Under utbildningsdagen kommer ni få delta när vi dansar en bok samt att få prova att skapa egna Dansa en bok-exempel utifrån de böcker som ni själva har tagit med er.

Materialet är framtaget av biblioteksutveckling och kulturutveckling Region Uppsala. Materialet finns här Länk till annan webbplats..

Fortbildningen äger rum i Dansverkstans lokaler på Lindövägen 72 i Norrköping. (vägbeskrivning till de som anmäler sig)

Samma dag 13-16 håller Dansverkstan i Dansa en dikt som har fokus på funkis. Anmäl dig till den här Länk till annan webbplats.. Om du vill vara med både fm och em så anmäler du dig till båda.

För den som är med hela dagen finns flera olika lunchställen i närheten.

Dansverkstan Norrköping startade 2011. Idag bedrivs verksamheten i flera stadsdelar i Norrköping och Söderköping där cirka 500 dansare är inskrivna.

Marie Milton, högskoleutbildad danspedagog & danslärare vid Danshögskolan samt Karlstads universitet. Marie har arbetat med dansundervisning på heltid sedan 2009.

Charlotte Wingren, högskoleutbildad danslärare vid Musikhögskolan i Piteå. Charlotte har arbetat som danslärare sedan 2010.

Anmälan är bindande. Om du uteblir debiteras din arbetsgivare (med) 500kr. Du kan överlåta din plats till en kollega. Meddela i så fall detta till Ingrid eller Linda.

Det finns 12 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 1 september klockan 23.30.

Skriv ditt förnamn här

Skriv ditt efternamn här

Skriv vilken organisation du tillhör här

Skriv din epostadress här

Skriv om arrangören behöver veta något om din anmälan, kostpreferenser mm

Kontakt

Ingrid Loeld RaschBiblioteksutvecklareBiblioteksutveckling Östergötland
Linda SävhammarBiblioteksutvecklareBiblioteksutveckling Östergötland
Region Östegötlands logotyp

Biblioteksutveckling Östergötland

Region Östergötland
Biblioteksutveckling Östergötland
581 85 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier