biblioteksutveckling

Region Östergötland

Biblioteksutveckling

Läsning 3.0 - Klara och solen

Goto10 Linköping, Collegium, Teknikringen 7, 583 30 Linköping

Välkommen till Linköpings stadsbiblioteks bokcirkel på Goto 10: Läsning 3.0!

I en tid när teknologi och digitalisering formar vår tillvaro, bjuder vi in dig att utforska denna interaktion genom litteraturens värld. Delta i vår bokcirkel där vi läser och tillsammans diskuterar tre noggrant utvalda romaner som speglar teknikens påverkan på samhället och individen. Upptäck vår samtid och framtida utmaningar genom dessa tankeväckande berättelser.

Inbjuden expert till kvällens samtal om Klara och solen är Peter Igelström, bibliotekarie Linköpings universitetsbibliotek och samtalet leds av Andreas Krutholm, teamledare för Barn & Unga. Du kan läsa böckerna eller bara hänga på och lyssna på ett intressant samtal!

Läseschema:

Varför dessa romaner?
Dessa böcker ger unika perspektiv på teknikens komplexa roll i våra liv. Våra samtal efter varje bok ger oss chansen att reflektera över teknikens möjligheter och risker, och hur den påverkar vår mänsklighet. Vårt mål är att utveckla en djupare förståelse och ett ansvarsfullt förhållningssätt till den teknik som omger oss.

Bokpresentationer: Klara och solen av Kazuo Ishiguro
Följ Klara, en artificiell vän skapad för att vara sällskap till ensamma barn. I en värld präglad av tekniska framsteg och etiska dilemman, utforskar Klara mänskliga relationer och känslor.

Flexibelt deltagande
Du är välkommen att delta i en diskussion, några av dem, eller alla – valet är ditt! Varje bokcirkelträff erbjuder en unik chans att djupdyka i olika teman, så känn dig fri att välja de tillfällen som passar ditt intresse och schema bäst.

Kom och diskutera med oss! Vi ser fram emot att välkomna dig till engagerande samtal som spänner från vår nutid till framtiden. Varmt välkommen till en berikande litterär resa!

Anmälan
Läs mer och anmäl dig på Goto10:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangör: Linköpings stadsbibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Biblioteksutveckling Östergötland, Internetstiftelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Linda SävhammarBiblioteksutvecklareBiblioteksutveckling Östergötland
Region Östegötlands logotyp

Biblioteksutveckling Östergötland

Region Östergötland
Biblioteksutveckling Östergötland
581 85 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier