biblioteksutveckling

Region Östergötland

Biblioteksutveckling

Litteraturkonferens

Konsert och kongress Linköping

Götabibliotekens årliga litteraturkonferens handlar i år om populärlitteratur, ett område som många har starka åsikter om.

Göta litteratur har i har valt det stora område som brukar kallas populärlitteratur som Ämne för sin litteraturdag. Det är deckare, thrillers, feelgood, romance, science fiction, fantasy, bromance... Det kommer nya beteckningar hela tiden på den sortens litteratur som är så älskad av många men också sedd över axeln som mindre fin av andra. Vad har vi själva för förhållningssätt? Hur går diskussionen om dessa böcker hos oss på biblioteken? Är det en svårighet som förmedlare av litteratur att erbjuda det lättsmälta? Något vi får dras med för att folk ska komma till biblioteken? Eller är de bara genrer som alla andra där det finns olika kvalitet?

Dagen ska ha flera föreläsningar och samtal mellan de medverkande men det blir också tillfälle till samtal mellan deltagarna och de medverkande. Medverkar gör författarna Åsa Larsson och Christoffer Holst samt forskarna Maria Nilsson och Karl Bergman. Moderator är litteraturredaktören Lotta Olsson.

Mer information kommer senare.

Anmälan är bindande. Om du uteblir debiteras din arbetsgivare (med) 500kr. Du kan överlåta din plats till en kollega. Meddela i så fall detta till Helena Agnemar.

Det finns 96 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 14 oktober klockan 23.30.

Skriv ditt förnamn här

Skriv ditt efternamn här

Skriv vilken organisation du tillhör här

Skriv din epostadress här

Skriv om arrangören behöver veta något om din anmälan, kostpreferenser mm

Kontakt

Helena AgnemarLitteraturutvecklareBiblioteksutveckling Östergötland
Region Östegötlands logotyp

Biblioteksutveckling Östergötland

Region Östergötland
Biblioteksutveckling Östergötland
581 85 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier