biblioteksutveckling

Region Östergötland

Biblioteksutveckling

Läsfrämjandelyftet: Rollspel på bibliotek

Vadstena bibliotek

Att skapa en fantastisk berättelse tillsammans – rollspel på biblioteket! Föreläsning med Jonas Larsson Olander (Eloso förlag) om Rollspelens historia.

Föreläsningen startar med rollspelens uppkomst i Dungeons & Dragons och fortsätter med hur hobbyn utvecklades som kulturfenomen och tar även en avstickare för att belysa den unika svenska rollspelshistorien. För de redan frälsta ger det en ny förståelse för hobbyns rötter, och för de som aldrig har arbetat med rollspel är det en perfekt introduktion till världens bästa hobby och till ett roligt sätt att jobba läsfrämjande, där berättelsen och deltagarna är i centrum.

Föreläsningen kommer följas upp med tre workshops, där de som vill får prova på rollspel (Handbok för superhjältar och Ensamma vargen) och få veta mer hur man kan arbeta med rollspel på biblioteket. Plats och tid: Linköpings stadsbibliotek vid tre tillfällen (välj ett av datumen): Datum: 12/6, 13/6 och 15/6. Tid: 10:00-12:00. Max 6 deltagare per gång. Boka din plats i Biblioteksutveckling Östergötlands kalender.


Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 7 juni klockan 16.00.

Kontakt

Linda SävhammarBiblioteksutvecklareBiblioteksutveckling Östergötland
Ingrid Loeld RaschBiblioteksutvecklareBiblioteksutveckling Östergötland
Region Östegötlands logotyp

Biblioteksutveckling Östergötland

Region Östergötland
Biblioteksutveckling Östergötland
581 85 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier